1000 Cup merkkiluokka

1000 Cup on merkkiluokka Citroen C1, Peugeot 107 ja Toyota Aygo vm. 2005-2014 mallisille autoille.

Merkkiluokka jalostui keskustelusta ideaksi, missä oli suunniteltu pienille vakioautoille kilpailuluokkaa ralliin ja radalle. Merkkiluokka idean ”Isä” Heikki Kuusinen ehdotti helmikuussa 2021 Marko Riihimäelle, että pienikuutioisiin (1000cc) autoille tehdään merkkiluokka missä kaikki ovat samalla tekniikalla ja ovat näin tasavertaista kalustoa, eivätkä ole kalliita ja säännöillä estetään kilpavarustelu.

Idea lähti nopeasti toteutukseen, maaliskuussa oli ensimmäiset kilpuriaihiot hankittu ja tiedottamiseen perustettiin Facebook -sivusto.

Sivuston kautta esiteltiin luokkaa missä on mahdollisuus ajaa jo 12-15 vuotiaana rallisprint ja rataluokka kilpailuissa. Suljetuilla radoilla nuoret pääsevät tutustumaan autourheilun kilpailutoimintaan niin että kyydissä istuu aikuinen henkilö opastamassa autourheilun saloihin. Merkkiluokka soveltuu myös 15-18 vuotiaille ja muillekin yleisen luokan kilpailijoille omina luokkina, näin on mahdollisuus harrastaa koko perhe edullisella ja tasaväkisellä kalustolla autourheilua.

Sarjasääntöjä on laatinut Heikki Kuusniemi ja Tomi Jutila, Marko Riihimäki on ollut mukana avustavana henkilönä ja keskustelujen aloittajana sosiaalisessa mediassa missä on luokkaa esitelty. Syyskuussa 2021 on tietääksemme jo 12 autoa rakenteilla ja osa valmiina kyseiseen luokkaan, myös autourheilua julkaisevat lehtimediat on siitä kiinnostuneet ja luokan esittelytapahtuma tullaan pitämään missä autoihin on mahdollista tutustua.

Voit myös ladata säännöt omalle tietokoneellesi tästä linkistä (.pdf).
HUOM! PDF-dokumenttia lukeaksesi tarvitset ilmaisen Adobe Acrobat Reader -ohjelmiston. Lataa se tästä lnkistä.