R-Rallicup sarjauutisia 2023

R-Rallicup kilpailukausi 2022 sai hienon palautteen kilpailijoilta; Aikaisemmin järjestetyn mielipidekyselyn tuloksien perusteella jatketaan myös kaudella 2023.

Sarjasääntöjä vielä tarkastellaan, mutta tässä vaiheessa voimme julkaista ensivuoden kilpailut kevään runkoluonnoksen jälkeen; Sarjaa supistetaan yhdellä talvikilpailulla ja talouden taantuman vuoksi tehdään ”kevyempi” viiden kisan sarja.

Sarjakausi alkaa 11.2.2023 Kausitisella, jossa Pohjois-Pohjanmaalla sopivien kulkuyhteyksien päässä saadaan uutta reitti sarjalaisille.

25.2.2023 on vuorossa Keski-Suomi ja paikkana Palokka. Mielenkiinnolla odotamme minne reitti suuntautuu.

27.5.2023 Kesäkauden starttaa paljon odotettu Multia Ralli, alueelta löytyy myös ennen ajamatonta rallitiestöä, joten mielenkiinto kisalle on taattu.

1.7.2023 on myös tilaus Keski-Suomessa, joka menee nyt työnimellä Rallicup Keski-Suomi. Varapäivä kisaan on merkitty 19.8.2023.

Kauden päättää 10.9.2023 Rallicup Nilsiä, joka sai hyvän vastaanoton ja palautteen alueellisesti kaudella 2022 sarjanpäätösjuhlissa oli puitteet ovat hienot.

21.2.2022 – R-RalliCupin talvikausi huipentui Suomen MM-rallin Powerstagella – Tonteri, Pulkkinen ja Pohjonen täysillä sarjapisteillä johdossa

Kuuden osakilpailun mittaisen R-RalliCup kilpasarjan kolmas ja samalla talvikauden päätösosakilpailu ajettiin Suomen MM-rallista tutun viimeisen eli Powerstagen maisemissa kun kilpailun keskus, huoltoparkki ja myös sen kolmas pikataival sijaitsi Sorateiden Grand Prixin viimeisen mega-hyppyrin välittömässä läheisyydessä.

Tammikuussa Juankoskelta alkanut ja siitä Keuruun kautta Lievestuoreelle matkannut rallikaravaani on talven kilpailuissa saanut nautiskella poikkeuksellisen runsaslumisesta ja siten myös lähes täydellisyyttä hiponeista talvisista olosuhteista. Näin myös legendaarisen Ruuhimäen ympäristössä, jonne kilpailun järjestänyt Rally Team Palokka Ry oli saanut käyttöönsä yhdet koko kilpasarjan historian parhaimmat erikoiskokeet.

Talvikauden kolmen osakilpailun jälkeen R-RalliCup kilpasarjaa johtaa joutsalainen Joonas Tonteri, mänttäläinen Ville Pulkkinen ja saarijärveläinen Eemeli Pohjonen, jotka ovat kauden kolmessa osakilpailussa napanneet luokkavoiton. Koska kuitenkin viisi kuudesta osakilpailusta lasketaan mukaan niin mitään ei siten ole vielä ratkaistu, sillä teknisesti myös Keuruulla toisen sijan napannut Pekka Anttonen ja vastaavasti Lievestuoreelta toisen sijan saavuttanut Teemu Kuusinen sekä avauskilpailun väliin jättäneet mutta silti luokkavoitot muissa kilpailuissa pokanneet Esa Ketomäki, Juho Nykänen ja Sami Hakonen ovat edelleen sarjan voittokamppailussa kiinni. Unohtaa ei myöskään sovi Toni Ketomäkeä ja Petteri Rantasta, joilla myös on kaksi luokkavoittoa alla huolimatta Ruuhimäestä kirjattuja nollapisteitä.

Sarjapromoottori Marko Riihimäki hyräilee tyytyväisyyttä yli kaikkien odotusten sujuneesta talvikaudesta.

– Ensiksi täytyy kiittää kaikkia 140 sarjaamme ilmoittautunutta kilpailijaa. Odotimme saavamme mukaan 80 kilpailijaa, mutta kun määrä melkein tuplaantui niin sen myötä meillä on ollut erittäin hieno talvikausi kun jokaisessa luokassa on päästy ajamaan kunnolla kilpaa. Toiseksi iso kiitos niin Pohjois-Savon Autourheilijat ry’lle, Rallintekijät ry’lle kuin myös Rally Team Palokka ry’lle ensiluokkaisesta työstä kilpailujen järjestämisen suhteen. On hienoa saada kehittää suomalaista ralliautoilua huipputyyppien kanssa, Riihimäki kiittelee.

– Talvikausi on tarjonnut meille mahtavia hetkiä rakastamme urheilumuodon kanssa. Monipuoliset tiet ja ilmojen herran tarjoamat todella talviset olosuhteet ovat olleet kirsikka kakussa. Lisäksi kun sarjasääntöjen mukaan viisi kuudesta osakilpailusta lasketaan mukaan lopullisiin sarjapisteisiin niin yksi epäonnistuminen ei vielä merkitse yhtään mitään ja se takaa erinomaiset lähtökohdat heinäkuun puolivälissä kesäkauden avaavaan sarjan neljänteen osakilpailuun. Iso kiitos myös katsojille, jotka ovat kilpailijoitamme jaksaneet kannustaa sekä myös avustaa ripeästi hetkelliseen hallinnanmenetyksiin sortuneita, Riihimäki jatkaa.

Vaikka R-RalliCup jää nyt lähes neljän kuukauden mittaiselle ”rospuuttotauolle” niin siitä huolimatta Suomen Autourheiluliitto ei laakereillaan lepää; Talvikausi paketoidaan reilun kahden viikon päästä Kotaperä Racing Team ry’n Uuraisilla järjestämällä talvirallisprintillä ja vastaavasti sorakausi lähtee käyntiin kesäkuun ensimmäisenä viikonlopuuna Rallintekijät Ry’n Keuruulla ajettavalla rallisprintillä.

Sarjatilanteet sekä muut lisätiedot löydät www.rallicup.fi kotisivuilta.

Klikkaa ja katso kuvia kilpailusta.

Kuvat @ Jani Kekoni / Mediaguru.fi

20.1.2022 – Juankoski Ralli tarjosi tasokkaan R-RalliCup kilpasarjan avauksen

Tammikuun toisena viikonloppuna Pohjois-Savon Juankoskella ajetussa R-RalliCup 2022 kilpasarjan avauksessa nähtiin useassa luokassa kovatasoista kilvanajoa paremmuudesta; Yhteensä 93 kilpailijaparia starttasi kilpailun viidelle ja yhteensä 53,54 erikoiskoekilometrille aikeinaan saavuttaa maineen ja kunnian sekä palkintopokaalien lisäksi myös runsaasti R-RalliCup kilpasarjan pisteitä.

Suvereeneihin luokkavoittoihin ja sen myötä täysille sarjapisteille ajaneiden Eemeli Pohjosen, Ville Pulkkisen, Tero Karpin, Pekka Anttosen ja Toni Ketomäen vastapainona muissa luokissa väännettiin paremmuudesta lähes ns. veren maku suussa.

v1600 luokassa Joonas Tonteri kävi Tomi Tiilikaisen kanssa hermoja raastavan sekuntikamppailun, joka viimeisellä 18,5 kilometrin mittaisella erikoiskokeella kääntyi Tonterin eduksi. Vastaavasti myös senioreissa Petteri Rantanen starttasi viimeiselle rapian neljän sekunnin johtoasemasta mutta kun Kai Hukkanen räkäsi rukkasiin ja niittasi 39,2 sekunnin hirmuajan niin sen myötä Rantanen joutui tyytymään toiseksi korkeimpiin sarjapisteisiin.

Nuorten v1600 luokassa sittemmin luokkavoiton pokannut Sakke Säisä lähti viimeiselle erikoiskokeelle 1,9 sekuntia Timo Koskista perässä. Kuitenkin kun Koskinen hukkasi yli kolme minuuttia niin sen myötä hän tipahti luokkansa viidennelle sijalle ja Säisä pääsi juhlimaan korkeimpia sarjapisteitä.

Samanlailla tiukkaa kilvanajoa oli myös Hisse 1050 luokassa, jossa viimeiselle lähdettäessä Antti Kuparinen johti Vesa Bågaa vain 4,6 sekuntia, mutta kun viimeisellä hän hävisi 8,8 sekuntia niin Båga nappasi makoisan luokkavoiton Kuparisen nenän edestä.

Pienemmässä Viri-luokassa täydet pisteet nappasi Teemu Kuusinen, joka kolme ensimmäistä erikoiskoetta kävi lähes tuhannesosasekuntien taistelua Juha-Pekka Suurosen kanssa. Kun nelosella Suurosen autoon iski tekninen vika niin sen myötä Kuusinen nappasi luokkavoiton ja täydet sarjapisteet. Vastaavasti suuremman kuutiotilavuuden Viri-luokassa Tomi Riihimäki antoi painetta luokkajohdossa ajaneelle Kari Kytölälle sen verran, että viimeisellä Kytölä vietti aikaa yli seitsemän minuuttia enemmän. Lisäksi kun kilpailun upeasti kärkiajalla aloittanut Joonas Ruotsalainen sortui toisella erikoiskokeella viettämään yli kahdeksan minuuttia reitillä niin sen myötä Riihimäki korjasi täydet sarjapisteet pahimpien kanssakilpailijoidensa sorruttua virheisiin.

R-RalliCup kilpasarjan toinen osakilpailu ajetaan helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Keski-Suomen Keuruulla. Sarjatilanteet sekä muut lisätiedot löydät www.rallicup.fi kotisivuilta.

9.1.2022 – 132 autokuntaa R-RalliCup kilpasarjaan – Koronarajoitukset rajaavat katsojien pääsyä erikoiskokeille

Tammikuun kolmantena viikonloppuna Pohjois-Savon Juankoskelta käynnistyvä R-RalliCup kilpasarjan tavoiteena oli saada mukaan vähintään 80 autokuntaa mittaamaan paremmuuttaan kolmessa talvisessa ja kolmessa kesän soralla ajettavassa kilpailussa. Lopulta vuodenvaihteeseen saakka avoinna ollut ilmoittautuminen keräsi Suomen Autourheiluliiton organisoimaan kilpasarjaan yhteensä 132 autokuntaa ja näin Marko Riihimäen vetämä rallisarja sai enemmän kuin tavotteiden mukaisen startin.

– Erittäin tyytyväisiä olemme runsaslukuiseen osallistujien määrän ja sen myötä tulemme näkemään tasokasta kilvanajoa useissa sarjamme luokissa. Esimerkiksi VIRI- ja Senioreiden luokissa menestyksen eteen saa kilpailijapari tehdä kunnolla töitä. Iso kiitos kaikille R-RalliCup sarjaan ilmoittautuneille, Marko Riihimäki kertoo.

– Osakilpailuihin otetaan mukaan maksimissaan 200 kilpailijaparia ja näin myös sarjan ulkopuolisille kilpailijoille löytyy tilaa. Koronaviruspandemiasta huolimatta uskomme vakaasti, että meille kaikille on tulossa hieno kuuden osakilpailun mittainen kilpailukausi, Riihimäki jatkaa.

Kaksijakoiset tunnelmat varjostavat kauden avausta

Suomen Hallitus on tuoreeltaan päättänyt sulkea kaikki sisätiloissa tapahtuvat aktiviteetit. Kuitenkin, koska rallia ajetaan ulkosalla niin päätös ei sinänsä koske moottoriurheilijoita. Sen sijaan yleisömäärien rajoitukset koskevat ja näin osakilpailukohtaisesti kilpailujen järjestäjät päättävät itse rajoitustoimenpiteistä heidän oman alueellisen ohjeistuksen mukaan.

– Valitettavasti katsojien kausikorttien myynti jouduttiin jo aikaisemmin keskeyttämään, koska emme voineet taata pääsyä jokaiseen ajettavaan osakilpailuun. Sen sijaan kilpailujen toimitsijatehtävien kautta on mahdollista päästä seuraamaan kilpailuja, joten ota yhteyttä osakilpailujen järjestäjiin ja olet lämpimästi tervetullut mukaan edistämään ralliautoilun vauhdikasta maailmaa, Marko Riihimäki kertoo.

– Omikron virusmuunnoksen myötä haluamme korostaa henkilöiden turvavälejä eli muistakaa pitää kunnolla etäisyyttä kun kohtaamme toisiamme niin kilpailukeskuksissa, huoltoalueilla kuin siirtymillä ja myös itse erikoiskokeilla.

Koronaviruspandemiasta huolimatta Suomen Autourheiluliitto haluaa toivottaa kaikille erittäin vauhdikasta rallivuotta 2022!

Suomen Autourheiluliiton kilpailukalenteri kaudelle 2022:

PäivämääräPaikkakuntaKilpailuArvoJärjestäjäIlmoittautuminen
08.01.2021LievestuoreHarjoituskilpailuKansallinenRally Team Palokka RyJärjestäjälle
15.01.2022JuankoskiRalliR-RalliCupPohjois Savon Autourheilijat ryAjaksi.fi
29.01.2022JuankoskiHarjoituskilpailuKansallinenPohjois Savon Autourheilijat ryJärjestäjälle
05.02.2022KeuruuRalliR-RalliCupRallintekijät ryAjaksi.fi
19.02.2022LievestuoreRalliR-RalliCupRally Team Palokka RyAjaksi.fi
26.02.2022JuankoskiHarjoituskilpailuKansallinenPohjois Savon Autourheilijat ryJärjestäjälle
05.03.2022UurainenRallisprintKansallinenKotaperä Racing Team ryAjaksi.fi
09.07.2022MultiaHarjoituskilpailuKansallinenRallintekijät ryJärjestäjälle
16.07.2022SaarijärviRalliR-RalliCupRally Team Palokka RyAjaksi.fi
20.08.2022KeuruuRalliR-RalliCupRallintekijät ryAjaksi.fi
10.09.2022NilsiäRalliR-RalliCupPohjois Savon Autourheilijat ryAjaksi.fi