31.8.2023 – Tahkoralli 9.9 Nilsiässä päättää R-Rallicup kauden 2023.

Kesäkausi ja sarja kääntyy loppua kohden, kauden ensimmäisissä kilpailuissa oli osallistuja keskimäärä n 140 autokuntaa. Uusia tuulia toi Virolaiset vierailijat Multia rallissa kesäkauden alussa, odotetaan mitä tämä tuo mukanaan kaudelle 2024. Heinäkuussa ajettiin naapurikunta Petäjävedellä vanhoja suurajo pätkiä Urria ja Jukojärvi tiestö kesti hyvin kuljettajat tykkäsi ja enemmänkin olisi osallistunut mutta kilpailijat rajattiin 120 kilpailija pariin.

Kausi päättyy viimevuotiseen tapaan Tahkolle sarjan päätöskisa ratkaisee viimevuotiseen tapaan ketä palkitaan 10 parhaimman joukkoon, kausi on ollut tasainen, vielä ehtii osallistua ajaksi.fi sivustolla kisaan.

Kisapäivän päätteeksi jaetaan sarja palkinnot klo 21.00 Sokos Hotelli Tahkovuoren Hophaus ravintolassa, tervetuloa katselemaan kilpailua ja sarjan palkintojen jakoa.

28.4.2023 – Virolaiset GAZ kuorma-ajoneuvot näytösluokkana kesäkuun Multian R-RalliCup kilpailuun

Eteläisessä naapurimaassamme suurta suosiota nauttiva GAZ kuorma-ajoneuvojen kilpaluokka tekee ensiesiintymisensä suomalaisella soratiestöllä. Kesäkuun toisena viikonloppuna Keski-Suomen Multian ympäristössä ajettavassa R-RalliCup kilpasarjan kolmannessa ja samalla sorakauden ensimmäisessä osakilpailussa virolaiset kilpa-ajoneuvot tuovat kokonaan uudenlaista nähtävää perinteiseen suomalaiseen rallimaailmaan.

– Syksyllä 2022 olimme Saaremaa Rallissa tutustumassa paikalliseen rallikulttuuriin ja siellä erikoiskokeella alettiin pohtimaan miten saataisiin kilpailussa ajaneet GAZ-kuorma-autot Suomeen. Rallin jälkeen aloitimme keskustelut ja neuvottelut saatiin nyt keväällä päätökseen. Sen myötä tulemme näkemään 4-6 autoa kesäkuisessa Multian rallissa, R-RalliCup sarjapromoottori Marko Riihimäki kertoo.

– Erikoiset kilpurit tuovat eksotiikkaa ja kokonaan uudenlaista väriä suomalaiseen rallikulttuuriin. GAZ-autot ovat näytillä perjantai-iltana Multian torilla, jossa myös autojen miehistöt ovat tavattavissa. Lauantaisessa kilpailussa he siis ajavat näytösluokkana ja sen myötä varmasti vetävät yleisöä erikoiskokeille, Riihimäki jatkaa.

Multia -rallin kilpailutoimistona toimii torin välittömässä läheisyydessä sijaitseva kunnantalo. Näin kompakti kilpailun keskuspaikka palvelee niin katsojia kuin ennen kaikkea alueen yrittäjiä, jotka ovat myös innoissaan tulevasta kesätapahtumasta.

– Iso kiitos kuuluu Multian kunnalle ja sen kunnanjohtajalle Arto Kummalalle erittäin hienosta yhteistyöstä. Enää ei puutu kuin ilmojen herran toteus aurinkoisten ja lämpimien olosuhteiden tilauksellemme sekä tottakai kilpailijoiden runsas osaanotto, Riihimäki pohtii.

10.6.2023 ajettavassa Multia rallissa kilpailijat mittaavat paremmuutta neljällä erikoiskokeella, jotka tarjoavat vauhdin hurmaa noin 40 erikoiskoekilometrin verran. Kilpailuun voi ilmoittautua osoitteessa www.ajaksi.fi

27.2.2023 – Mika Korvola, Joonas Kosloff ja Kai Hukkanen jakavat R-RalliCup sarjajohdon talvikauden jälkeen – Palokka ralli Kristian Niemisen näytös

Suomen Autourheiluliiton alaisen R-RalliCup kilpasarjan toinen osakilpailu ajettiin 1990- ja 2000- luvulla Suomen MM-rallistakin tutuilla erikoiskokeilla. Neljän pikataipaleen ja noin 68 erikoiskoekilometrin mittainen ralli oli Ralli SM-sarjan Jyväskylän osakilpailuun valmistautuvan Kristian ja Valtteri Niemisen näytöstä. Ford Fiesta Rally3 autolla ajanut kaksikko voitti yleiskilpailun yli minuutin marginaalilla Arto Juolahteen ja yli kahden minuutin marginaalilla Veli-Matti Saarelaiseen. Rallin MM-sarjasta ja erityisesti Fordin tehdastiimistä tuttu Mikko Hirvonen nautiskeli petäjävetisistä rallipoluista vaimonsa Linda Hirvosen kanssa yleiskilpailun viidenneksi ja samalla myös kaksivetoisten nopeinta vauhtia.

R-RalliCup kilpasarjassa Mika Korvola, Joonas Kosloff ja Kai Hukkanen voittivat luokkansa aikaisemmin Kaustisilla ajetussa sarjan avauskilpailussa. Koska sama kolmikko onnistui keräämään maksimipisteet myös Palokka rallista niin he kolmestaan pitävät hallussaan sarjan johtoasemaa kun ajamatta on vielä kolme kesäistä osakilpailua.

– Ilmojen herra tarjosi mitä mahtavimmat olosuhteet hienolle talvirallille, jossa kilpailijat saivat mitata paremuuttaan niin nopeuskilpailun tapaan vauhtia riittäneillä kuin myös kestävyyskilpailun tapaan teknisillä osuuksilla. Yleisö oli hienosti löytänyt tiensä niin reitin varrelle kuin ennen kaikkea lähtö- ja maalialueelle Palokan Kärkkäisen pihaan, jossa tarjolla oli perinteisten rallimakkaroiden lisäksi monenmoista muutakin aktiviteettiä. Tottakai parannettavaa jäi ja saatuja kokemuksia sekä palautteita tullaan jatkossa hyödyntämään, sarjapromoottori ja myöskin itse kilpailussa ajanut Marko Riihimäki kertoo.

– Hienoa oli myös nähdä, että R-RalliCup kilpailijoiden lisäksi kilpailussa nähtiin ajamassa lukusia ns. vanhan liiton autourheilijoita, joille myös vauhti edelleen näytti maistuvan. Mielestäni on erittäin hienoa ja tärkeää, että Suomessa voi monipuolisesti harrastaa tätä perinteistä ja erittäin rakastettua vauhtilajia. Iso kiitos kaikille kilpailijoille sekä ennen kaikkea kilpailujen ja erikoiskokeiden järjestäjille, koska ilman heidän valtavaa panostusta ei myöskään kilpailijat pääsisi tekemään sitä mitä suuresti haluavat. Kesäkuussa Multialla ajettavassa R-RalliCupin seuraavassa osakilpailussa jatketaan, Riihimäki jatkaa.

R-RalliCup sarjatilanne löytyy osoitteesta www.rallicup.fi. Sarjajärjestäjälle voi halutessaan laittaa palautetta talvikaudesta sähköpostilla osoitteeseen rallicup@gmail.com.

Lopputulokset Palokka Ralli 25.2.2023: Yleiskilpailu Top-5:
1. Kristian Nieminen & Valtteri Nieminen, Ford Fiesta Rally 3, 35:43,0
2. Arto Juolahti & Mikko Pohjanharju, Mitsubishi Lancer Evo X, +1:09,5s
3. Veli-Matti Saarelainen & Minna Saarelainen, Subaru Impreza WRX STi, +2:12,2s
4. Tommi Rimpeläinen & Jussi Arponen, Mitzubishi Lancer Evo VI, +2:54,4s
5. Mikko Hirvonen & Linda Hirvonen, Ford Escort MK2, +3:34,1s

Kuvia kisasta @ Jani Kekoni / MediaGuru.fi

26.10.2022 – R-Rallicup kausi 2023 lähestyy ja ilmoittautuminen on avattu

Kilpailukauden 2022 palaute oli positiivista. Kilpailijamme toiveena oli, että kilpailukauden 2022 säännöillä jatketaan ja muutoksia ei suuremmin tehdä. Silti pieniä muutoksia ja hienosäätöä olemme sääntöihin tehneet. Muista tutustua niihin ilmoittautumisesi yhteydessä!

Rahapalkinnot jatkuvat eli kauden päätteeksi kymmenelle parhaalle sarjaan ilmoittautuneelle on tarjolla euroja. Lisäksi kilpailukauden 2023 teemaksi otettiin V-luokkien kesken jaettava ns. bonuspalkinto.

Kilpailukaudella 2022 bonuspalkinto oli osoitettu Keski-Suomen nopeimmalle kuskille. Nyt se siis osoitetaan V-luokissa parhaiten menestyneelle. V-luokat tulee tuttuun tapaan myös talvikaudella lähtemään sarjan alkupäässä.

Toivottu muutos tulee myös sarjaan: Nuotti-luokkia on pyydetty ja siihen toiveeseen vastaamme antamalla V-1600, 2WD ja 4WD luokissa kilpailla myös ennakkotutustumisen tarjoamin menetelmin eli nuottiluokin.

Nuorten luokkien kuljettajien kesken sarjan arvomme kaksi ilmaista osallistumista vuoden 2023 R-RalliCup sarjaan. Arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat 31.12.2022 eli vuodenvaihteeseen mennessä ilmoittautumisensa tehneet. Arvonta suoritetaan välittömästi vuoden vaihduttua eli 1.1.2023 ja siitä ilmoitamme niin näillä kotisivuillamme kuin sosiaalisen median kanavissa. 1.2.2023 on viimeinen päivä, jolloin vuoden 2023 R-RalliCup sarjaan voi ilmoittautua.

Tervetuloa mukaan, toivoopi R-Rallicup sarjatyöryhmä

Talvi 2022: Kuvia Lievestuoreen osakilpailusta

Kuvat @ Jani Kekoni / Mediaguru.fi